Huisman tekent LOI voor levering van 2,600mt Leg Encircling Kraan

Medio januari maakte Huisman bekend een Letter of Intent (LOI) te hebben getekend met Yantai CIMC Raffles Offshore voor de levering van een 2,600mt Leg Encircling Kraan (LEC) voor OIM Wind’s BT-220IU Wind Installation Unit.

Daarnaast omvat de LOI de optie voor de levering van een LEC voor een tweede installatie unit.

Het kraanconcept van de BT-220IU unit wordt zodanig geoptimaliseerd zodat deze ingezet kan worden voor de installatie van offshore windparken. Dankzij de 140 meter lange giek en 2,600mt hijscapaciteit, kan OIM Wind met deze LEC de nieuwe en toekomstige generatie windturbine generatoren en -fundaties op een veilige en efficiënte manier installeren. In de hoogste stand is de kraan in staat om maximaal 2,600mt te hijsen met een haakhoogte van ongeveer 165 meter boven het niveau van het hoofddek.

Huisman zal voor dit project dezelfde robuuste en bewezen technologie toepassen op aandrijfsystemen en zwenklagers als voor de LEC’s die het bedrijf de afgelopen jaren geleverd heeft voor de offshore wind markt, bijvoorbeeld voor installatieschepen Seajacks’ Scylla en Van Oord’s Aeolus. Huisman LEC’s worden gekenmerkt door hun lichtgewicht maar robuuste kraanontwerpen, de hoge mate van betrouwbaarheid, accurate positionering en energiebesparing.

De BT-220IU Wind Installation Unit is ontworpen door CIMC’s ingenieursbureau in Yantai, China en hun dochteronderneming Basstech AB uit Zweden, op basis van de technische input en marktkennis van OIM Wind. De kraan voor de eerste unit wordt gebouwd in de productiefaciliteit van Huisman China in Xiamen. Voor de installatie, gepland voor eind 2022, gebruikt Huisman zijn Skyhook kraan.

 

 

Ook interessant