Op zoek naar vluchtelingentalent

Diversiteit en inclusiviteit zijn Chefsache, betoogt Manon van Beek, CEO van TenneT en bestuursvoorzitter van de Refugee Talent Hub.

“Als CEO geloof ik dat diversiteit en inclusie onmisbaar zijn. Dat heeft verschillende redenen,” aldus Van Beek.

“Die redenen zijn verrijking van ons bedrijf, de noodzaak om afspiegeling van de samenleving te zijn én omdat we onze missie alleen kunnen volbrengen als we samenwerken. Daarom werken we bijvoorbeeld ook samen met de Refugee Talent Hub om nieuwe talenten te werven.”

“Ik hoor vaak dat inclusiviteit en diversiteit iets is van de afdeling Personeelszaken. Daar ben ik het mee oneens. Voor mij is het werken aan diversiteit en inclusiviteit, zoals ze dat bij TenneT Duitsland zouden zeggen, Chefsache.”

“Bij de zoektocht naar vluchtelingentalent komt namelijk alles samen: MVO, HR, Recruiting, innovatie, leiderschap en leiderschapsontwikkeling. Als CEO heb je het voorrecht dat je in een bedrijf al deze aspecten overziet. Daarom moeten wij als CEO’s hiervoor gaan staan. Als CEO ben je immers een ambassadeur voor iets groters dan je eigen bedrijf.”

Ook interessant