CFO Otto Jager beëindigt dienstverband TenneT

Na bijna acht jaar volledige toewijding aan zijn functie heeft CFO Otto Jager besloten af te zien van een nieuwe termijn van vier jaar als lid van de Executive Board van TenneT Holding.

Jager begon zijn carrière bij TenneT in 2008 als Group Treasurer, ging in 2011 verder als Group Controller en werd in 2013 benoemd tot Chief Financial Officer. Van 2015 tot 2017 was hij gestationeerd in Bayreuth, Duitsland. Zijn huidige verantwoordelijkheden strekken zich uit tot de afdelingen Human Resources, Finance, Regulering en Inkoop.

Otto over zijn beslissing: “Ik heb het geluk gehad om een enorme organisatorische en persoonlijke groei bij TenneT mee te maken. Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb geleerd en alles wat ik heb mogen bijdragen om van TenneT een geweldig bedrijf en een inspirerende plek om te werken te maken. Ik heb met veel plezier een sleutelrol gespeeld in de organisatorische en culturele transformatie van het bedrijf; de bouwstenen zijn nu aanwezig voor de volgende fase van groei. Ik laat een stabiele en solide financiële basis achter waarop iemand anders verder kan bouwen. Hoewel ik veel van mijn collega’s erg zal missen, vind ik dat de tijd rijp is om verder te gaan.”

CEO Manon van Beek licht toe: “Otto is TenneT’s en mijn steun en toeverlaat bij de financiële en HR groei-uitdagingen van TenneT. Dit heeft onder meer geleid tot een record aan externe groenfinanciering en werving in de afgelopen jaren en intensieve samenwerking met meerdere Duitse en Nederlandse stakeholders. Otto is een zeer gerespecteerde en ervaren collega die ik zeker zal missen. Tegelijkertijd ben ik dankbaar dat hij zijn ambities in een vroeg stadium kenbaar heeft gemaakt, zodat de zoektocht naar een nieuwe CFO tijdig kan starten terwijl we intensief en met plezier en wederzijds vertrouwen blijven samenwerken.”

Ook interessant