Uitstekende operationele resultaten voor Nemo

Nemo Link, de eerste elektrische interconnector tussen het Verenigd Koninkrijk en België, kan na twee jaar terugblikken op uitstekende operationele prestaties.

Met een beschikbaarheid van meer dan 97,5% van de tijd is deze onderzeese kabel een van de efficiëntste ter wereld. De kabel bracht meer dan 12 TWh elektriciteit over tussen de twee landen, voornamelijk van België naar het Verenigd Koninkrijk. Nemo Link vergroot de mogelijkheden om de netten in evenwicht te houden.

Nemo Link, de kabel die Brugge (BE) verbindt met Richborough (VK), is het resultaat van een joint venture tussen National Grid Interconnector Holdings Limited, een dochteronderneming van het Britse National Grid Plc, en de Belgische Elia groep.

De kabel werd op 31 januari 2019 in bedrijf gesteld om de uitwisseling van elektriciteit in beide richtingen mogelijk te maken.