Borssele III&IV volledig operationeel

Offshore windpark Borssele III & IV is volledig operationeel is.

Het windpark heeft een capaciteit van 731,5 MW en bestaat uit 77 V164-9.5 Megawatt turbines. De officiële ingebruikstelling vond plaats op 6 januari 2021, waarmee de bouw van het windpark op schema is afgerond.

“Dit is een geweldige prestatie van alle betrokken partijen”, aldus Roeland Borsboom, projectleider en CEO van Blauwwind. “We zijn erin geslaagd om de bouw van het windpark snel en zonder noemenswaardige problemen of incidenten af te ronden, ondanks de lastige omstandigheden die deels het gevolg waren van de coronapandemie. De vijf partners, de projectorganisatie en de (onder)aannemers hebben ongelooflijk goed samengewerkt. Daarnaast wil ik ook de aandacht vestigen op de vlotte samenwerking met zowel TenneT, die eigenaar is van het offshore substation Borssele Beta, als Østed, onze buren van het Borssele I&II project. Vandaag vieren we met trots de overdracht van het project aan het operationele Blauwwind team.”

 

 

 

 

Ook interessant