Upgrading BigRoll Bering met DP2-systeem

Bakker Sliedrecht en RH Marine gaan samen de BigRoll Bering van de Roll Group upgraden met een Dynamic Positioning 2-systeem (DP2).

Hierdoor is de 173 meter lange module carrier makkelijker in positie te houden tijdens het laden en lossen. Ook kan het schip breder worden ingezet bij complexere klussen, waarbij een DP2 systeem verplicht is gesteld.

Bakker Sliedrecht is gevraagd om het schip te upgraden met een DP2-systeem. RH Marine levert het zelfontwikkelde DP2 systeem. De levering bestaat uit de computers, beeldschermen, bedieningspanelen, joysticks en de DP-software. Ook de windsensoren, bewegingssensoren en Differential Global Positioning Systems maken deel uit van het pakket.

Bakker Sliedrecht levert de schakelkasten, kabels voor de communicatie en voedingen, installeert alles en stelt het systeem in bedrijf. Alles wordt dubbel uitgevoerd volgens classificatie, zodat het schip bij een enkele fout in het systeem nog steeds op positie kan blijven.

“Het DP-systeem verbetert het comfort van de besturing van het schip. De kapitein of stuurman kan het schip namelijk met één druk op de knop stilleggen. Doordat het DP-systeem DP2-klasse gecertificeerd is kan het ook worden ingezet voor complexe klussen zoals het vervoeren van fundaties voor windturbines op zee, waarvoor deze classificatie vereist is”, vertellen Systeem Architect Gerrit van Pelt van Bakker Sliedrecht en Sales Manager Products & Solutions Peter Copiër van RH Marine.