Load test CLA-tool bij Breman Machinery

De afgelopen maanden is bij Breman Machinery in Genemuiden hard gewerkt aan de bouw van een Casing Lifting Adapter.

Dit is een hijstool voor de installatie van 190 fundatiepalen ten behoeve van het offshore wind farm Saint-Brieuc dat voor de kust van Bretagne (frankrijk) wordt gebouwd. Van Oord gaat de fundaties voor deze offshore wind farm transporteren en installeren.

De Casing Lifting Adapter heeft een capaciteit van 308 ton en is maatwerk hijsgereedschap. Om deze reden is het nodig om een zogenaamde load test uit te voeren. Zo kan worden getest of de Casing Lifting Adapter inderdaad beschikt over de vereiste hijscapaciteit en bestand is tegen de eventuele extra belasting die er kan optreden tijdens de werkzaamheden.

Voor de Casing Lifting Adapter in kwestie betekende dit dat er een load test op maximaal 387 ton uitgevoerd moest worden.

Breman schakelde specialisten in Wagenborg Nedlift om zich over het load test vraagstuk te buigen.  Er werd gekozen voor een horizontale testopstelling. Het idee was om een tijdelijke testbank te bouwen door gebruik te maken van Wagenborgs hijsbalken, stalen kleppen, lifting gantry balken en vijzels.

Begin maart werd onder toeziend oog van de auditors van DNVGL voor twee posities van de Casing Lifting Adapter een veilige en nauwkeurig geregistreerde load test uit.

Ook interessant