Strategische samenwerking NoordzeeWind, Vestas en OutSmart bedrijfsvoering en onderhoud eerste Nederlandse offshore windpark

NoordzeeWind uit IJmuiden heeft het Deense Vestas en het Nederlands-Duitse OutSmart geselecteerd voor de bedrijfsvoering en het onderhoud van het Offshore Windpark Egmond aan Zee (OWEZ).

Samen zullen de bedrijven ervoor zorgen dat het windpark de komende jaren zoveel mogelijk duurzame energie blijft produceren.

OWEZ is het eerste windpark op zee van Nederland en bestaat uit 36 Vestas V90-3.0 MW windturbines die tien tot achttien kilometer uit de Nederlandse kust staan. Het park uit 2006, dat oorspronkelijk werd gebouwd als demonstratieproject om de levensvatbaarheid van offshore windenergie in Nederland aan te tonen, is nu een van de eerste windparken dat de laatste fase van zijn levenscyclus ingaat.

“We zijn er trots op Vestas en Outsmart als partners te hebben. We hebben zoveel mogelijk windenergie nodig voor onze bedrijven en de samenleving – daar gaan Vestas, OutSmart en NoordzeeWind zich de komende jaren op richten,” zegt Mark Workum, algemeen directeur van NoordzeeWind. “De lessen die we hieruit trekken, zullen ongetwijfeld nuttig zijn voor andere offshore windparken wanneer zij de laatste fase van hun levenscyclus ingaan. Offshore wind speelt immers een belangrijke rol in de energietransitie.”

OutSmart zal de dagelijkse bedrijfsvoering van het project verzorgen.

Koning Willem Alexander opende OWEZ in 2007.

 

 

 

 

Ook interessant