DEME Offshore en Penta-Ocean richten joint venture op in Japan

DEME Offshore en Penta-Ocean Construction zijn officieel overeengekomen om een joint venture op te richten voor de bouw van offshore windparken in Japan.

De nieuwe joint venture bundelt de waterbouwkundige kennis van DEME Offshore en zijn decennialange ervaring in de sector van hernieuwbare energie met de gespecialiseerde maritieme bouwtechnologie van Penta-Ocean. Momenteel wordt de joint venture opgericht, waarbij 51% van de aandelen in handen zal zijn van Penta-Ocean en 49% van DEME Offshore.

Niels van Berlaer, Business Unit Director Asia-Pacific bij DEME Offshore, merkt op: “Als gevolg van deze complexe omstandigheden is er vaak nood aan expertise in het uitvoeren van boorwerken op de locaties voor offshore windparken. Maar beide bedrijven hebben deze kennis in huis, dankzij hun baggeractiviteiten. Door de krachten van twee toonaangevende bedrijven te bundelen, kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de offshore windsector in Japan op lange termijn. Als blijk van ons vertrouwen in het enorme potentieel van de Japanse markt en onze bereidheid om de sector te ondersteunen, overwegen we ook om materieel van DEME Offshore naar Japan te brengen.”

Tetsunori Ohshimo, Senior Managing Executive Officer, Head of Offshore Wind Farm Business Division Group bij Penta-Ocean, benadrukt: “De nieuwe joint venture wordt een toonaangevende, gespecialiseerde aannemer voor offshore waterbouwkundige projecten in Japan, die onze ruime ervaring en geavanceerde technologie bundelt, zowel in Europa als in Japan. Ik heb er alle vertrouwen in dat de samenwerking tussen de twee bedrijven een belangrijke bijdrage zal leveren aan de bouw van offshore windparken en dat we over de nodige capaciteiten beschikken om de uitdagende meteorologische, oceanografische en seismische omstandigheden in Japan, alsook de moeilijke omstandigheden op de zeebodem, aan te kunnen.”

Ook interessant