TenneT 100e lid AYOP

Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) heeft het honderdste lid kunnen inschrijven.

Het ledenaantal van de netwerkvereniging in de offshore energie groeit snel. De titel van ‘honderdste lid’ viel ten deel aan netbeheerder TenneT.

Sylvia Boer, directeur AYOP: “Honderd is een mooi getal, maar het is veel belangrijker dat we een grote diversiteit aan bedrijven en organisaties weten te waarborgen. Daar gaat het immers om. Dat leden elkaar aanvullen, samenwerken en zo de beste oplossingen voor onze sector bedenken. Dat we de laatste tijd zo hard groeien, zien we als een bevestiging dat we, zelfs in coronatijd, met de juiste middelen en persoonlijke contacten aan de behoefte van onze leden voldoen. De betrokkenheid van onze leden is groot. En daar zijn we trots op.”

In de regio IJmuiden/Amsterdam is TenneT zowel on- als offshore actief met het bouwen en opereren van elektrische verbindingen tussen de windmolen parken op zee en het landelijk hoogspanningsnet. Daarmee zorgt de netbeheerder in de komende jaren voor de aanleg van de infrastructuur waarmee duizenden megawatts aan offshore windenergie aan land kunnen worden gebracht. Volgens Dick Lagerweij, projectdirecteur Hollandse Kust (noord) (west Alpha) is AYOP als kennisnetwerk bijzonder relevant voor TenneT.

“De TenneT projecten voor Hollandse Kust Noord en West hebben zich aangemeld vanwege het uitgelezen netwerk aan leden, met een focus op de regio IJmond. De verbinding met deze regio, waarin we de komende jaren samen met onze aannemers dagelijks aan het werk zijn, is voor ons zeer belangrijk. Daarom haken we graag aan bij AYOP, zodat we elkaar als betrokken partijen leren kennen en waardevolle kennis en ervaring kunnen delen.”

Per 1 januari van dit jaar houdt TenneT tevens kantoor in het pand van Het Kleine Strand aan de IJmondhaven in IJmuiden.

 

Ook interessant