Johannes Meier nieuw lid Raad van Commissarissen Gasunie

Algemeen – Benoeming

De minister van Financiën, aandeelhouder van N.V. Nederlandse Gasunie, heeft Johannes Meier (58 jaar, Duitse nationaliteit) per 1 september tot lid van de Raad van Commissarissen van Gasunie benoemd.

Meier heeft ruime ervaring op het vlak van de energietransitie en ICT. Eerder was hij directeur van de European Climate Foundation (ECF). Momenteel heeft hij diverse commissariaten bij bedrijven en stichtingen. De Raad van Commissarissen van Gasunie heeft Meier voorgedragen.

Pieter Duisenberg, voorzitter van de Raad van Commissarissen, ziet de benoeming als een goede aanwinst voor Gasunie: “Johannes Meier is met zijn ervaring een waardevolle toevoeging aan de Raad van Commissarissen van Gasunie, met de transitie die het bedrijf doormaakt van aardgastransport naar infrastructuur voor waterstof, groen gas, warmte en CO2 in Nederland en Duitsland.”

Ook interessant