Arina Freitag benoemd tot nieuwe CFO van TenneT

Algemeen – TenneT

De Raad van Commissarissen van TenneT Holding heeft Arina Freitag per 1 januari 2022 benoemd tot Chief Financial Officer (CFO).

TenneT is in Nederland en grote delen van Duitsland actief. Arina Freitag volgt Otto Jager op die deze functie bekleedt sinds 2013. Begin dit jaar kondigde Jager zijn vertrek aan.

Arina Freitag heeft in haar carrière bewezen dat ze financiële expertise combineert met een uitstekend zakelijk inzicht en het vermogen om met zeer complexe projecten en veeleisende stakeholders om te gaan.

De Raad van Commissarissen is ervan overtuigd dat zij als CFO een belangrijke bijdrage zal leveren aan het leiderschap van TenneT in  het komende decennium van recordinvesteringen in de energietransitie in Duitsland, Nederland en Europa.

Arina Freitag : “Als CFO kan ik een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere versterking van TenneT’s sleutelrol in de energietransitie. Ik kijk ernaar uit om mijn brede ervaring in infrastructuur en uitdagende politieke en sociale vraagstukken toe te passen en verder te ontwikkelen. De missie en cultuur van Tennet fascineren me en ik verheug me erop om de organisatie verder te helpen transformeren.”

Arina Freitag (50) heeft meer dan twintig jaar financiële ervaring in uitvoerende en niet-uitvoerende functies bij banken en grote Duitse infrastructuurbedrijven, waarin regelgevingsaspecten en het politieke klimaat een belangrijke rol speelden.

Freitag is sinds 2017 Managing Director van Flughafen Stuttgart GmbH. Ze begon haar carrière in 1998 bij de Bank of Tokyo-Mitsubishi als econoom. In 2001 trad zij in dienst bij Fraport AG als manager financiële communicatie en bekleedde daar vervolgens verschillende managementfuncties met een focus op financiën, operations en regelgeving. Vanaf 2011 was ze als divisiemanager verantwoordelijk voor het economisch beheer van de luchtvaartdivisie van Fraport AG. In 2015 stapte ze over naar Deutsche Bahn, waar ze verantwoordelijk was voor marketing en sales bij DB Netz.

Ook interessant