Oceans of Energy gaat 1 MW aan offshore solar bouwen

Algemeen – solar farm

Vandaag kondigen Oceans of Energy en haar partners & observers aan het allereerste offshore solar farm systeem ter wereld 20 maal te vergroten en uit te breiden naar 1 MW (MegaWatt).

In de komende jaren is het bedrijf voornemens dit systeem, dat voor de kust van Scheveningen ligt, verder op te schalen naar 10 MW en dan 100 MW. Honderd MW staat gelijk aan een energievoorziening van 30.000 huishoudens.

De uitbreiding van het offshore solar systeem naar 1 MW wordt ondersteund middels een publieke bijdrage van de regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+), verstrekt door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

“Met de opschaling naar 1MW zetten wij, samen met onze partners & observers, weer een enorme stap richting een toekomst waarin Nederland zijn volledige energiebehoefte uit hernieuwbare energie van eigen zee en land kan halen. Met slechts 5% van de Nederlandse Noordzee kunnen we met zon op zee al de helft van de hele Nederlandse energiebehoefte opwekken,” aldus Allard van Hoeken, oprichter en CEO van Oceans of Energy.

Ook interessant