Jubileumboek IRO haalt oer-Hollandse industrietak uit schaduw

Algemeen – IRO

Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van brancheorganisatie IRO komt op 1 december een boek uit: ‘Wagen en winnen: Pionier in energietransitie’.

In het boek wordt de fascinerende ontwikkeling van de Nederlandse offshore-industrie beschreven. Deze behoort al vijftig jaar tot de top vijf van de wereld.

Die positie is te danken aan een krachtig cluster van toeleveranciers. Innovatieve bedrijven, die offshore platforms, transformatorstations en windmolens ontwikkelen, bouwen, transporteren, installeren, onderhouden en na gebruik ook weer opruimen.

‘Wagen en Winnen’ beschrijft hoe deze tak van industrie met veel lef en technisch vernuft opereert in een steeds kritischer maatschappelijk en politiek klimaat. Vandaar de ondertitel ‘Pionier in Energietransitie’.

Aanvankelijk verliep deze transitie van kolen naar olie en gas, daarna van olie en gas naar duurzame energie. Offshorebedrijven nemen hierin vaak de voortrekkersrol op zich, al is dit voor een buitenstaander niet altijd zichtbaar. In dit boek komt deze maatschappelijk relevante sector in een nieuw licht te staan door lijnen die vanuit het verleden worden doorgetrokken naar het heden en de toekomst.

‘Wagen en Winnen’ is verkrijgbaar bij de boekhandel.

Ook interessant