Handelsmissie offshore windenergie Estland, Letland en Litouwen

Algemeen – handelsmissie

Bent u actief op het gebied van offshore windenergie en wilt u inspelen op de kansen in de Baltische staten (Letland, Estland, Litouwen)?

Van 31 januari tot 4 februari 2022 bezoekt een eerste fysieke handelsmissie deze regio. Ga mee en ontdek de kansen voor uw bedrijf in de opkomende duurzame energieregio van Europa.

In de Baltische staten liggen kansen op het gebied van offshore windenergie. Dat blijkt uit het marktrapport ‘Export Markets Assessment for the Dutch Offshore Wind Industry’.

Waarom meedoen?

Krijg inzicht in de kansen voor Nederland in de offshore windsector in Estland, Letland en Litouwen. Kom in contact met relevante partijen, met het oog op zakendoen en samenwerken. Draag bij en profiteer van een van de snelst groeiende sectoren in de Baltische staten.

Estland, Letland en Litouwen grenzen aan de Baltische Zee en bieden veel mogelijkheden voor de offshore windsector. Volgens de Europese brancheorganisatie WindEurope, staat er voor deze regio 83 gigawatt aan offshore windvermogen in de planning voor 2050. Hiervan is tenminste 8 gigawatt specifiek gepland in de 3 Baltische Staten.

De staten zien windenergie als een goed middel voor een onafhankelijke energievoorziening die ook bijdraagt aan de nationale duurzaamheidsdoelstellingen. Estland, Letland en Litouwen werken aan haalbaarheid- en ontwerpstudies voor de eerste offshore windparken. De aanbesteding wordt verwacht vanaf 2023.

Daarnaast is er vanuit de lokale netbeheerder veel aandacht voor het uitbreiden van het (offshore) grid.

Klik hier voor een volledig overzicht van het programma en registratie.