Verduurzaming kantoorpand Machinefabriek Boessenkool

Algemeen – verduurzaming

Wie wil groeien, moet vooruitkijken. Van stilstaan is nog nooit iemand beter geworden. En bij Machinefabriek Boessenkool zijn we volop in beweging en zitten we zeker niet stil. Met de groei die we doormaken, hebben we besloten om ons kantoorpand uit te breiden, te vernieuwen en daarmee ook meteen te verduurzamen. Machinefabriek Boessenkool wil klaar zijn voor de toekomst, op alle fronten.

Met de groei die we bij Machinefabriek Boessenkool doormaken en hopen vast te houden, zijn we tot de conclusie gekomen dat het huidige kantoorpand te klein aan het worden is. Het kantoorgebouw dateert uit 1956 en ook al is er sindsdien wel het een en ander verbouwd en verbeterd, het houdt een keer op. Een fijne werksfeer en werkomgeving is belangrijk en nu is het soms eerder behelpen, dan dat de omstandigheden voor iedereen even prettig zijn. Tijd voor een nieuw pand met het oog op de groei en dan ook meteen goed gericht op de toekomst. Qua capaciteit, maar ook qua duurzaam zijn. Aangezien we bij Boessenkool verduurzaming hoog in het vaandel hebben staan. Zo is eigenaar Eelco Osse één van de initiatiefnemers van H2Hub Twente.

Besloten is om het nieuwe duurzame kantoorpand naast het huidige gebouw te bouwen. Hier bevindt zich nu de parkeerplaats. Zodra het nieuwe kantoorpand er is, wordt het oude gebouw gesloopt om vervolgens weer plaats te maken voor nieuwe parkeergelegenheid. Er zijn plannen en ontwerpen gemaakt en is er inmiddels gestart met de bouw van een modern en duurzaam kantoorpand voor Machinefabriek Boessenkool en haar spin-off bedrijven binnen de Osse Group. De planning is dat eind juni 2022 het nieuwe pand opgeleverd wordt. Vervolgens wordt het oude pand gesloopt, worden de nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd en wordt ook nog de gevel van de fabriek vernieuwd en beter geïsoleerd.

Zowel in het ontwerp, de bouw als in het inrichten van een pand hebben we besloten rekening te houden met verduurzaming. En het is daarbij heel fijn dat alle partijen hierin met ons meedenken en ook duurzaam bezig zijn. Dat zorgt voor goed vertrouwen in de toekomst. Zo wordt het pand optimaal geïsoleerd, worden er zonnepanelen en een warmtepomp geplaatst voor de opwekking van groene energie en krijgen we zuurstofmeters en luchtverversers per ruimte. Maar ook hebben we in ons nieuwe kantoor gekozen voor een compleet geïntegreerd systeem dat uiterst energiezuinig is en alle logica van verlichten, verwarmen en koelen combineert en zelfs rekening houdt met de weersvoorspelling.