Shell, Gamma en Karwei creëren 1.400 snellaadplaatsen

Algemeen – Snellaadplaatsen

Shell en Intergamma, het moederbedrijf van GAMMA en Karwei, gaan in 2022 beginnen met de bouw van 1.400 snellaadplaatsen bij de 380 bouwmarkten van Intergamma in Nederland en België.

Klussers met een elektrisch voertuig genieten hiermee van het gemak om op te laden terwijl ze inkopen doen.

Door het fijnmazige winkelnetwerk van GAMMA en Karwei is er bijna altijd binnen 10 minuten een bouwmarkt en snellader binnen bereik. De stroom die uit de laadpalen komt is 100 procent groen.

De laders komen te staan op de parkeerterreinen van de winkels van GAMMA en Karwei, waardoor snelladen bereikbaar wordt voor een groter publiek. Hiermee willen Shell en Intergamma elektrisch autorijden nog aantrekkelijker en eenvoudiger maken.

Het gebrek aan snelladers is namelijk volgens de Europese federatie van autofabrikanten Acrea momenteel de grootste belemmerende factor voor de groei van elektrisch rijden in Europa.

Marjan van Loon, President-Directeur voor Shell Nederland, zegt: “Onze klanten zoeken steeds vaker het gemak van opladen op een bestemming waar ze toch al geregeld komen; winkelcentra zoals bouwmarkten, supermarkten, sportcentra of food courts. Met 380 GAMMA en Karwei bouwmarkten is er dus bijna altijd een Shell Recharge snellader binnen 10 minuten bereikbaar. Hierdoor versterkt Shell zijn positie als een van de grootste aanbieders van snelladers in Nederland. Met deze samenwerking wil Shell een aanjager zijn van elektrisch autorijden door de overstap nog eenvoudiger en aantrekkelijker maken; opladen tijdens het inladen!”

Ook interessant