Vattenfall verkoopt deel Prinses Ariane Windpark aan a.s.r.

Wind energie – Ariane

Vattenfall verkoopt een deel van het Prinses Ariane Windpark in de Wieringermeer aan a.s.r.

Hiermee worden 32 van de 82 turbines van het grootste Nederlandse windpark op land eigendom van a.s.r.

a.s.r. real estate beheert en investeert als vastgoedvermogensbeheerder namens haar opdrachtgevers al meer dan 125 jaar in woningen, winkels, kantoren, agrarische grond en infrastructuur.

De 32 turbines hebben een gezamenlijk vermogen van 118 megawatt en de hoeveelheid stroom die ze produceren komt overeen met het verbruik van 114.000 huishoudens. a.s.r. levert hiermee een positieve bijdrage aan de energietransitie en het behoud van een duurzame leefomgeving.

Vattenfall blijft het onderhoud van de turbines doen en de elektriciteit van de windmolens afnemen.

Martijn Hagens, CEO Vattenfall Nederland: “Om binnen één generatie fossielvrij leven mogelijk te maken willen we de energietransitie versnellen. Door deze 32 turbines aan a.s.r. te verkopen creëren we financiële ruimte, waarmee we nieuwe projecten kunnen opstarten en onze ambities dichterbij kunnen brengen. Dat a.s.r. zich voor de lange termijn committeert en alle gemaakte afspraken handhaaft, zal ook de inwoners van Wieringermeer vertrouwen geven.”

Ook interessant