Kick-off tenders voor Nederlandse windparken

Wind Energie – Tenders

Binnenkort start de aanvraagperiode voor vergunningen voor 2 nieuwe windparken op de Noordzee.

De windparken, kavels VI en VII, zijn onderdeel van het windenergiegebied Hollandse Kust (west).

De parken liggen 53 km uit de Nederlandse kust. De windparken gaan elk een energievermogen leveren van circa 700 megawatt, goed voor 6% van het huidige Nederlandse energieverbruik. Details over de tender zijn nu bekend.

De tenders staan open vanaf 14 april tot en met 12 mei 2022.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert de aanvraagprocedure (tender) voor de vergunningen van nieuwe windparken. Deelnemers kunnen vanaf 14 april hun aanvraag doen via onze website.

Na het sluiten van de tenders worden binnen 13 weken de aanvragen beoordeeld. Dit kan eenmalig verlengd worden met 13 weken. Deze periodes zijn wettelijk vastgelegd. De winnaars worden naar verwachting in oktober 2022 bekendgemaakt. De nieuwe windparken starten in 2025-2026 met het leveren van windenergie.

Ook interessant