SSE Renewables wil fors investeren in regio Den Helder

Algemeen – Den Helder

Het Britse bedrijf SSE Renewables is van plan om de komende jaren vele miljoenen te investeren in Den Helder en omgeving.

De bouwer en ontwikkelaar van windmolenparken op zee wil Den Helder de hub maken van waaruit het zijn activiteiten in Nederland gaat uitvoeren.

Het bedrijf neemt momenteel deel aan de aanbestedingen van de windmolenparken Hollandse Kust (west).  Als SSE Renewables succesvol is in de aanbesteding, dan zal het bedrijf vanuit Den Helder gaan opereren.

Naast een operationeel centrum in de Port of Den Helder voor de bouw en het onderhoud van windmolenparken, wil SSE Renewables ook investeren in onder meer een innovatief waterstofproject en samenwerkingsprojecten met lokale onderwijsinstellingen.

SSE Renewables heeft inmiddels een bedrijfsruimte gehuurd in het gebouw van de voormalige visafslag. Het bedrijf wil de schepen die het windmolenpark gaan onderhouden laten varen op waterstof. Om een stabiele voorraad aan groene waterstof ter beschikking te hebben, wil SSE Renewables zelf groene waterstof gaan produceren in de haven van Den Helder.

De waterstof die overblijft wil het bedrijf beschikbaar maken voor lokale initiatieven in Den Helder. Op deze manier kan een lokale waterstof hub ontstaan met veel potentie voor groei.

Dennis Breugelmans, Project Director, International Markets SSE Renewables: “Wind op zee speelt een belangrijke rol in de verduurzaming, en draagt bij aan de wens om minder afhankelijk te worden van geïmporteerd aardgas. Nederland is een toonaangevende offshore windmarkt in Europa en heeft enorme groeipotentie. Wij zien Den Helder als een ideale locatie voor de ontwikkeling van windmolenparken op zee en we zijn van plan om serieus te investeren in deze interessante gemeente. Wij zien zeer uit naar samenwerking met lokale en provinciale partijen in de komende periode.”

Ook interessant