Huisman levert boorinstallatie aan Geothermie Delft

Algemeen – Intentieovereenkomst

Deze week is er in het project Geothermie Delft een belangrijke mijlpaal bereikt.

Op het kantoor van Aardyn is de intentieovereenkomst getekend tussen GTD en Huisman voor het leveren van de boorinstallatie.

De komende maanden neemt Huisman de benodigde stappen om alles in gereedheid te brengen voor de start van de boringen in november van dit jaar.

Zo zal de installatie voor de in bedrijfsstelling grondig worden gecontroleerd en geoptimaliseerd om het boorproces in het najaar zo soepel mogelijk te laten verlopen. Maar belangrijker misschien is het samenstellen van het boorteam, of de ‘rig-crew’ zoals dat heet. Vanuit GTD is Leendert-Jan Ursem als Drilling & Completion Manager.

Ursem: “Na een lange periode van voorbereiding is het ontzettend mooi dat we nu aan de slag mogen. We hebben de zogenaamde long lead items al besteld, zoals de verbuizingen, ‘wellheads’ en andere materialen die een lange levertijd hebben. We gaan nu aan de slag met het samenstellen van het team. Exciting times!”

Op de foto, vlnr: Joop Roodenburg (Huisman), Leendert-Jan Ursem (Aardyn), Peter de Vin (Huisman),  Bas van Dun (Aardyn), Leroy Holwerda (Huisman), Marc Pijnenborg (Aardyn).

Ook interessant