Vattenfall Nederland breidt RvB uit met Cindy Kroon

Algemeen – Benoeming

Per 1 augustus 2022 zal Cindy Kroon toetreden tot de Raad van Bestuur van Vattenfall N.V.

In de rol van Chief Commercial Officer (CCO) voegt Kroon zich bij CEO Martijn Hagens en CFO Alexander van Ofwegen. Kroon zal haar nieuwe rol combineren met haar huidige verantwoordelijkheid als Directeur Klanten Vattenfall Nederland.

“De energiemarkt heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld, met een steeds complexer werkveld op gebieden als regulering, concurrentie en marktdynamiek. De huidige, voortdurende druk op de energiemarkt door de covidpandemie en de crisis in Oekraïne onderstrepen voor ons het belang van een extra rol in de Raad van Bestuur van Vattenfall in Nederland, met de focus op onze salesactiviteiten”, licht Martijn Hagens toe. “Ik ben dan ook blij dat Cindy bereid is deze rol op zich te nemen. Vattenfall, en daarvoor Nuon, zitten bij Cindy in het DNA, met haar bijna twintig jaar ervaring. Ze loodste ons bedrijf succesvol door de naamswijziging naar Vattenfall en weet als geen ander wat er leeft onder onze klanten. Met haar bewezen managementervaring en netwerk vult ze de Raad van Bestuur bovendien perfect aan.”

Cindy Kroon (1975) is in 2003 bij Nuon Business gestart waarna zij verschillende managementposities binnen de salesdivisie, zowel op het gebied van zakelijke als consumentenklanten en de klantenservice, vervuld heeft.

Vóór haar carrière bij Vattenfall was Kroon business consultant bij KPMG. Ze studeerde Business Administration aan de Erasmus Universiteit.

Ook interessant