15% Extra gas besparen

Algemeen – EU

De Europese Unie gaat de komende maanden 15% extra besparen op gasgebruik.

Dat hebben de Europese ministers voor energie gisteren met elkaar afgesproken.

Met meer gasbesparing worden we minder afhankelijk van Russisch gas en zijn we nog beter voorbereid op de komende winter omdat het bespaarde gas naar de opslagen kan. Cruciaal in tijden waarin Poetin energie als strategisch wapen inzet en zo probeert Europa te raken en te verdelen.

Dit akkoord – dat slechts in 5 dagen tot stand kwam – komt bovenop het ambitieuze Europese klimaatpakket Fit For 55 van vorige maand. Daarin hebben we onder andere afgesproken de komende jaren massaal te investeren in meer duurzame energie. Zo zorgen we voor schone en betaalbare energie van eigen bodem.

Ook interessant