TotalEnergies gaat samenwerken met aantal organisaties in Nederland

Algemeen – Samenwerking

TotalEnergies kondigt de samenwerking aan met een aantal belangrijke organisaties in Nederland: NWEA, DMEC en SIMOX (waarvoor de samenwerking aanstaande is).

•             In de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) zal TotalEnergies de ontwikkeling van windenergie bevorderen om op die manier tot een duurzame Nederlandse energievoorziening te komen.

•             Het SIMOX-project (‘Sustainable Installation of XXL Monopiles’) stelt TotalEnergies in staat om innovatieve en geruisloze technologieën te ontwikkelen en te implementeren voor de installatie van XXL Monopiles om de biodiversiteit in de Noordzee te beschermen. SIMOX is onderdeel van het onderzoeksprogramma GROW (‘Growth through Research, Development & Demonstration in Offshore Wind in Nederland) waaraan TotalEnergies een bijdrage wil leveren.

•             Dutch Marine Energy Centre (DMEC), een internationale accelerator voor mariene energie, biedt aan TotalEnergies oplossingen om hernieuwbare energie op te wekken uit oceanen, zeeën en rivieren.

“We zijn verheugd om ons aan te sluiten bij diverse offshore windplatforms en het ‘Marine Excellence Centre for Clean Energy’ in Nederland om kosteneffectieve en betrouwbare technologische oplossingen voor offshore wind- en hybridesystemen te ontwikkelen en te demonstreren. Hiermee kunnen we de beste ecologische voordelen van onze activiteiten blijven garanderen. Deze samenwerking is een volgende stap in de richting van onze ambitie om in 2050 ‘Net Zero’ te zijn in harmonie met de natuur, de samenleving en onze klimaatdoelstellingen,” zegt Robert Joore, Country Chair van TotalEnergies in Nederland.

Behalve deze R&D-projecten is TotalEnergies ook bezig met een uitgebreid ontwikkelingsprogramma van nieuwe energieoplossingen voor Nederland. Zoals grootschalige groene waterstofprojecten die worden ondersteund door de elektrolyseprojecten H2Ero (150 MW) en EnergHys (264 MW), de inzet van EV-laad- en H2-mobiliteitsstations en de actieve deelname aan een groot CO2-opslagproject.

Dit geïntegreerde portfolio wordt naar verwachting aangevuld met offshore windenergieoplossingen en in het bijzonder door de offshore windparken van Hollandse Kust West (HKW), die TotalEnergies in staat stellen de CO2-doelstellingen van het bedrijf te realiseren.

Ook interessant