Helga van Leur presenteert energieweerbericht

Algemeen – Energieweerbericht

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) heeft het initiatief genomen om samen met Gasunie en TenneT TSO B.V. een energieweerbericht te maken.

Vanaf vandaag presenteert Helga van Leur wekelijks het energieweerbericht.

Een korte video waarin ze de weersvoorspelling van de komende week laat zien, de verwachte zonne- en windenergie, in combinatie met de temperaturen. Vanaf nu kun je het weer voor je laten werken!

De energieweerberichten helpen mensen om duurzamer en betaalbaarder de komende winter door te komen. Ook kunnen wij met hulp van deze energieberichten wennen aan het idee dat elektriciteit niet altijd even veel en even duurzaam beschikbaar is.

“Als wij in ons elektriciteitsverbruik kunnen meebewegen met de pieken en dalen in duurzaam opgewekte elektriciteit dan hebben wij ook minder elektriciteitsinfrastructuur nodig. Dit energieweerbericht gaat ons helpen om de elektriciteitsnetten efficiënter te gebruiken,” zegt Manon van Beek, CEO van TenneT.

Ook interessant