Terrein BTE klaargestoomd voor HKN windpark

Algemeen – Logistiek

Buss Terminal Eemshaven gaat de logistieke afhandeling doen van het bovenwaterdeel (torenpalen, rotorbladen, nacelles) van windpark Hollandse Kust Noord.

De installatie van de fundatiepalen en verbindingsstukken voor het windpark Kaskasi is onlangs afgerond en nu ligt het terrein van 26,5 hectare er ogenschijnlijk verlaten bij. Maar dat is niet omdat er geen werk meer is, integendeel zelfs. Het gehele terrein is ‘schoon geveegd’, omdat bijna alle vierkante meters gebruikt moeten worden voor het volgende offshore windpark dat zich alweer aandient.

De komende maanden zullen de bovenwater onderdelen van de Siemens windturbines naar de Buss Terminal worden verscheept om van daaruit verder te woorden getransporteerd naar het HKN windpark. Het park zal bestaan uit 69 windturbines, elk met een vermogen van 11 MW. De ashoogte van de torenpalen is ruim 125 meter en een rotorblad is bijna 100 meter.

De foto van Koos Boertjens toont het terrein van Buss Terminal Eemshaven (oranje vlak) dat klaargestoomd wordt voor het volgende windpark: Hollandse Kust Noord.

Ook interessant