Thijs Starink nieuwe directeur Nexstep

Algemeen – Benoeming

Thijs Starink is benoemd tot General Manager van Nexstep, het nationale platform dat zich inzet voor hergebruik en ontmanteling van (niet meer gebruikte) olie- en gasinfrastructuur.

Hij vervulde de functie al op interim basis sinds het vertrek van Jacqueline Vaessen in juli van dit jaar. Starink zal twee tot drie dagen per week voor Nexstep werkzaam zijn, daarnaast blijft hij als Senior Advisor E&P Assets actief voor Energie Beheer Nederland (EBN).

Thijs Starink: “Ik kijk uit naar deze nieuwe rol in een voor mij bekend, maar nog altijd spannend en dynamisch speelveld. Het is een uitdaging om de vele verschillende partijen die een rol spelen of een belang hebben bij de ontmanteling goed te laten samenwerken. Infrastructuur die geschikt is voor hergebruik gaan we klaar zetten voor de energietransitie. Als dit lukt is dat waardevol voor alle betrokkenen en vooral voor de Nederlandse maatschappij. Het is mooi hoe mijn vorige functies bij de offshore aannemer Allseas en bij EBN nu samenkomen. Zo ga ik me enthousiast inzetten om gisteren te verbinden met vandaag en morgen!”