RWE succesvol in tender offshore windpark HKW VII

Windenergie – HKW VII

RWE wint de Nederlandse, niet-gesubsidieerde, aanbesteding voor wind op zee: het bedrijf heeft de vergunning ontvangen voor de bouw van een grootschalig offshore windpark – Hollandse Kust West (HKW) VII.

Oranje Wind Power II, een dochteronderneming van RWE, gaat het park in bouwen en exploiteren..

De locatie bevindt zich in de Noordzee, ongeveer 53 kilometer uit de Nederlandse kust. Op de locatie zal RWE meer dan 760 megawatt (MW) aan offshore windenenergie kunnen leveren – genoeg om bijna een miljoen Nederlandse huishoudens te voorzien van groene stroom.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) erkende dat het ontwerp van RWE voor HKW VII oplossingen biedt voor de optimale integratie van offshore windparken in het Nederlandse energiesysteem.

Sven Utermöhlen, CEO Offshore Wind van RWE Renewables: “Wij zijn blij dat we de tender voor dit Nederlandse offshore windpark hebben gewonnen. Dit is een belangrijke stap op weg naar de groei van onze wereldwijde offshore windcapaciteit tot 8 gigawatt in 2030. Op basis van onze 20 jaar ervaring in het ontwikkelen, bouwen en exploiteren van offshore windparken hebben wij een uniek concept voor het project geleverd. We kijken ernaar uit om dit windpark samen met de lokale gemeenschappen te realiseren.”

Minister Rob Jetten: “Dit windpark zal goed zijn voor zo’n zes procent van het huidige elektriciteitsverbruik in Nederland, rond de 1 miljoen huishoudens. Windenergie is daarnaast erg belangrijk voor bedrijven en de industrie dat steeds meer de fossiele brandstoffen en grondstoffen vervangt door elektrische toepassingen. Zo zetten we weer een concrete stap in het doel naar 21GW rond 2030.”

Ook interessant