ABP en SSE Renewables werken samen in Noordzeker

Wind Energie – IJmuiden Ver

SSE Renewables en pensioenfonds ABP trekken binnen de coalitie Noordzeker samen op voor de aanbesteding van IJmuiden Ver.

De twee partijen zijn enthousiast over de samenwerking die grootschalige opwekking van wind op zee voor Nederlandse huishoudens mogelijk maakt.

De tender, die bepaalt wie de aanleg van dit windpark op zee voor de kust bij IJmuiden voor zijn rekening mag nemen, wordt naar verwachting eind 2023 geopend door de Nederlandse overheid.

ABP geeft aan zeer uit te kijken naar de samenwerking. Dominique Dijkhuis, bestuurder beleggingen ABP: “SSE Renewables is een toonaangevende partij in de hernieuwbare energie en specifiek windenergie op zee. Het bedrijf is in het bijzonder gespecialiseerd op het vlak van ecologie en bekijkt voor ieder project ook specifiek naar de lokale context. Bovendien heeft het de ambitie om hierin de komende tijd aan de weg te timmeren. En wij ook.”

Stephen Wheeler, managing director, SSE Renewables kijkt ook uit naar de samenwerking met ABP, Nederlandse overheidsinstanties, de industrie, NGO’s en andere betrokken partijen. “Om de energievoorziening veilig te stellen in deze turbulente tijden, innovaties te stimuleren die de integratie van energiesystemen ten goede komen en bovenal om door middel van de bouw van offshore windparken samen met ABP klimaatverandering tegen te gaan.”

De IJmuiden Ver aanbestedingen in 2023 bestaan uit vier kavels van ieder 1GW en kennen een maximale biedingsprijs, die voor iedere bieder hetzelfde is. Met name systeemintegratie, ecologie, circulariteit en Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn belangrijke criteria in de aanbesteding.

Ook interessant