Boskalis verwerft opdracht voor honderdste windpark op zee

Windenergie – USA

Boskalis heeft de opdracht verworven voor de aanleg van een omvangrijk windpark voor de kust van de Verenigde Staten.

Hiervoor zal Boskalis onder meer het transport en de installatie van de turbinefundaties en elektriciteitskabels voor zijn rekening nemen, met de inzet van twee kraanschepen en diverse transport- en kabellegschepen.

Met het contract wordt een bijzondere mijlpaal voor Boskalis bereikt, omdat dit het honderdste windparkproject op zee betreft waaraan Boskalis de afgelopen tien jaar heeft gewerkt.

Peter Berdowski, CEO Boskalis: “Wij zijn trots dat wij met de verwerving van dit prachtige project de mijlpaal van ons honderdste windpark op zee hebben bereikt. Het illustreert de leidende rol die wij het afgelopen decennium in de offshore windmarkt hebben opgebouwd.”

Ook interessant