Importverbod olieproducten uit Rusland

Algemeen – Rusland

Vanaf 5 februari geldt voor de landen van de EU een importverbod op olieproducten zoals de transportbrandstoffen diesel en kerosine uit Rusland.

De boycot van ruwe aardolie was al op 5 december ingegaan. In de nieuwe EBN Infographic ‘Energie in Cijfers’ wordt getoond welke belangrijke rol Nederland speelt voor haar buurlanden als het gaat om deze aardolieproducten.

Niet alleen is Nederland met haar zeehavens een belangrijk doorvoerland, maar ook wordt in de raffinaderijen aardolie omgezet in transportbrandstoffen. Er ging in 2021 in totaal 4515 PJ aan olieproducten naar het buitenland, terwijl in Nederland zelf ‘maar’ 1677 PJ per jaar wordt gebruikt.

Andere #energiecijfers ontdekken? Download de infographic 2023 “Energie in Cijfers”.

Ook interessant