HyCC contracteert McPhy en Technip Energies voor groen waterstofproject

Algemeen – Groene Waterstof

Djewels, eigendom van HyCC, heeft McPhy gecontracteerd voor de levering van de elektrolyzers en Technip Energies voor het ontwerp en de bouw van een geplande 20-megawatt groene waterstoffabriek.

Het contract is getekend onder de opschortende voorwaarde van het definitieve investeringsbesluit, dat HyCC later dit jaar wil nemen.

Djewels wordt een state-of-the-art waterstoffabriek in Delfzijl, Nederland. De fabriek zal worden beheerd door HyCC en gebruik maken van elektrolysers van McPhy om tot 3.000 ton groene waterstof per jaar te produceren uit hernieuwbare stroom en water.

De groene waterstof kan door OCI Methanol Europe worden gebruikt voor de productie van hernieuwbare methanol om de CO2-uitstoot met maximaal 27.000 ton per jaar te verminderen.

Andere bedrijven die het project ondersteunen zijn Gasunie, DeNora en Hinicio.

Djewels zal de eerste fabriek zijn die op deze schaal gebruikmaakt van de ‘Augmented McLyzer’ technologie van McPhy. Deze heeft een hogere stroomdichtheid en biedt daarmee flexibiliteit in de productie met minder ruimtegebruik. Dit is een belangrijke ontwikkeling om de opschaling van groene waterstofproductie mogelijk te maken ter ondersteuning van de Europese klimaatdoelen en de verduurzaming van de industrie.

Ook interessant